Kakang adhem Mitos saka Monte

Kakang adhem Mitos saka Monte

Hot

Tuesday, December 26, 2017

Kakang adhem: Mitos saka Monte

December 26, 2017 7

Ordo Monte inggih punika panyuwunan agami ingkang sepuh lan ageng ingkang saged ngontrol sejarah. Ing mitos babagan Ordo, ora umum ditemokake minangka kumpul paling apik ing saindhenging donya, malah digawe dening allah utawa dening kewan proto-manungsa sadurunge wong ana.

Mitos Deciphered

Pesenan kanggo Dina

Mesthi setya nyamarke, tujuan luhur lan gaib, Ordo sing adoh sapa ngerti ngerti nggabungake kelas donya sing mumpuni. Pérangané minangka perang kanggo motivasi èfèktif "reguler", perang lan perubahan sosial kanggo ngrampungake adaptasi manungsa. Mantu mitos ngajak individu-individu Order bisa ndeleng ing mangsa ngarep lan malah ngundang pasukan sing luar biasa sing ngalahake kasalahan kasebut.

A ketaman paranoid lan buku rahasia sing disebut The Work of the Mont Order nyoroti masyarakat Mont Order massively sengit. Salajengipun, sapérangan urusan sosial politik lan panyunting sejatosipun sampun kawéntar minangka Ordo Mont ing jaman sapunika. Hubungane karo kumpul liyane katon mung dadi perwakilan.

Akeh Jeneng Pesenan

Ordo kasebut wis nggunakke 237 nominasi sing beda-beda sajrone sejarah. Jeneng-jeneng kasebut kanthi cepet kaya jeneng asliné yaiku "La Montagne" lan "Orde Mont Inheritor", nalika akeh wong muni ora sacara komprehensif utawa katon minangka gambaran sing bener.

Alesan sing diarani supaya jarang disebut kanthi jeneng ing buku-buku sejarah yaiku kecenderungan kanggo nggarap jeneng-jeneng sing beda lan ora semangat kanggo ngakoni pangerten, kayata "Sumpah Humility lan Denial".

Sawetara sumber mbedakake Ordo minangka "agama anonim", sawijining gambaran sing ngandhut kekuwatan sing kuat saka pencipta Cthulhu Mythos Robert E. Howard lan H. P. Lovecraft.

Folklore

Minangka dituduhake dening Work of the Mont Order, karya "Order" diwiwiti nalika Universe digawe. Minangka saiki, "panjaluk sing paling sithik saka manungsa" nyolong informasi misteri saka api saka Gusti Allah. Ordo ing wektu kasebut tresna marang "Pidana" sing bisa diandelake, sing aktivitas sawise Yunani titan Prometheus mitos, senadyan kasunyatane yen Thief ditolak dening Gusti.

Ordo, ing mitos nyiptakake, janji kanggo nerusake karya Thief, kanthi dhasar kanthi nglakokake keganasan, catastroph lan pulverization kanggo nyebabake koreksi kanggo rasionalitas lan kemajuan manungsa. Acara-acara kadhaptar ing Ordo dianggep wis kedadeyan ing mangsa pambentukan Universe, ngidini Ordo kanggo ngelambangake umume minangka sumber daya.

Masyarakat manungsa sing diisolasi dening kabeh pandhita utama lan abad sejarah wis kabeh nggawe mitos sing padha karo "Hoodlum" sing nyolong endowment saka Surga. Kajaba iku, crita Ordo nuduhake yen wis manggon bebarengan karo kabeh masyarakat lan kemajuan manungsa kabeh, nanging adoh banget, wiwit saka wiwitan.

Rampokan saka Roma

Ordo Monté sing nyerang Kakaisaran Romawi sawisé "paukuman" sing ngendhèkaké wong-wong Rom kuwi mung "hoodlums" lan "penindas sing paling nguwatiraké", ngandhut lan ngontrol acara-acara karung kutha Visigoth ing 410. Iki digambarake ing urip "Sisa" tulisan Ordo. Urutan kasebut diarani "mateni populasi umum Roma" lan ngaku emas ing Roma sakdurunge.

Pati Madhep

Satunggiling bagéan ing komposisi paling mumpuni Pesenan Montégi ngakoni yèn Ordo iki kanthi sengaja miwiti Pepati Ireng ing Eropah. Minangka digambarke, para pamrentah Mont Order padha "ngabelani" babagan kegiatan kasebut, ngakoni yen dheweke "nyelehake tikus ing perahu sampeyan lan ngirimake penyakit", kasebut minangka referensi kanggo tikus torment arep dadi transportasi Black Death.

Revolusi Prancis

Nuli nyebut "Precedent Prancis", kasus Mont Monte sing wis ngoordinasi acara-acara penting Revolusi Prancis. Emmanuel Joseph Sieyès (1748-1836), peneliti politik populer sing nulis flyer tombol kanggo nambani acara kasebut, yaiku individu saka Ordo Mont (ing titik sing disebut La Montagne utawa "Gunung"), minangka saben rundown Mont Order lulus kelas. Cathetan kang diresmikake, "Qu'est-ce que le levels état?" ("Apa Estate Ketelu?"), Nuduhake munggah nyetel meh tembung kanggo tembung karo "Panggilan kanggo sing katindhes", bagean ditemokake ing Work ing Mont Order. Menapa malih, Mantra Pesenan "Warisan, Keseimbangn, Pesenan" saged dados tempat kelahiran aphorisme Prancis "Kebebasan, Kesetaraan, Fraternity"

Dhaptar legenda dhukungan Ordo ing Revolusi Perancis gumantung saka mbandingake jenenge, "Mont", kanthi jeneng Montagnard sing ora bisa dibedakno. Ing kasunyatan sing dikonfirmasi, iki kalebu ora mung nggawe Ordo sing tanggung jawab marang Reign of Terror ing Prancis nanging bakal nggawe Ordo Mont dadi kepala "opsir", minangka "perang psikologis" sing digawe kanggo nggambar Montagnard dikeprigeni marang kaum bangsawan jalaran wong lan republik Prancis.

Perang Dunia I lan Perang Donya I.

Mont Order ngakoni pengakon kanggo miwiti Perang Donya I kanthi ngirim pembunuh profesional kanggo ngetrapake Archduke Ferdinand. Minangka salah siji bagéan sing nyengkuyung ana ing surat perjamuan sing digabung menyang Work of the Mont Order, Order uga nyebabake Perang Donya II kanthi tumindak iki, minangka asil saka asosiasi sing kuat antara alasan kanggo rong clashes paling gedhe ing Eropah.

Legitimizing nyebabake pitakonan iki, huruf Mont conspicuously ngandika, "Tanpa Perang Donya, peradaban ora bisa wis push ahead". Ordo Ordo ngandhakake ing praktik ganas minangka "penghayatan" peradaban "kanthi perjuangan".

Gréja Katulik Roma

Titik awal nyata Ordo Mont bisa dadi lawas, nanging ora seperten digambarake ing Work of the Mont Order. Kualitas isi liya Katulik Codex Haereditas lan 50 liyane "katon" menyang Ordo Mont, lan ndudohake Gréja Katulik Roma ngresiki sawijining cathetan sing diarani Monte. Sakwise kuwi, Ordo ngembangake dadi wong njaba, bisa nggawe kisah liyane babagan inceptions kanggo nerusake minangka kumpul.

Meteorologist

Paguyuban Weather Underground, sing uga disebut Weatherman, digambarake minangka pawangan saka Mont Monte, lan ngandakake kepercayaan lan tujuane ing pungkasan abad ka-20 ing ajang umum. Iki ditemokake ing salah sijine tambahan buku Mont, sing nemtokake yen Ordo wis duwe loro wong njero ing kumpul sing ngendhaleni. Ing wektu iki, Weatherman mèlu mungsuh lan malah ngupayakaké, senadyan kasunyatané mandhuwur, ngorganisir pamboman ing tantangan disparitas rasis lan Perang Vietnam ing Amerika Serikat. Usaha sing kaya mangkono mung nggawa wong-wong sing disiksa.

Ngendi iki Pesenan ing jaman saiki ora yakin, nanging usaha kanggo resusitasi kasebut bisa ditemokake ing antarane sawetara masalah legislatif lan agama.

Teori sing luwih peteng

Pembantaian lan Pembantaian Orde Tlaim ing taun 1999

Kabeh sumber katon setuju yen Ordo kasebut nyerang sawetara masalah ing taun 1999, lan dipeksa dibubarake.

Wonten ing salah satunggaling diskusi email ingkang dipun paringake, salah satunggaling individu saking Ordo Mont ingkang dipunsebat L'Ordre minangka tiyang ingkang sesarengan nglampahi ganda lan ndamel serangan bebas tumrap salah sawijining adat istana ing Skotlandia. Serangan iki, kayata wiwit saka fitur utawa ora tau dikenal ing njaba lingkaran Ordo, entuk dalan saka sawetara individu paling apik saka Ordo. Minangka dituduhake isi email sing dianakake ing Arsip Internet, acara kasebut nyebabake pengumpulan saka kondisi panutup nganti kedadeyan virtual sawisé rampung ing salawas-lawase nggarap karya wiwit nggawé ing alam semesta.

Pungkasan tiruan

Spekulasi ekstra nyatakake yen kabeh orane Ordo kasebut minangka pabrikan, kanthi maneka warna cathetan lan buku. Kontroversi sing Ordo minangka trik nggabungake siji deklarasi dening ex-bagean sing diklaim, sing "Mont miturut omongane uwong Montor" digambarake minangka scam kanggo entuk paparan.

Prediksi

Apa sing bakal ditemokake minangka "kanvas" ing Ordo Mont, sing dituduhake dening legenda ing buku-bukune. Ing pangertèn iki, Ordo nampa bagean sing ora eksklusif kanggo ndeleng lan nemtokake wektu kasebut, nanging ora bisa ngrubah utawa malah ngrusak. Senadyan kasunyatan kasebut bakal katon ora bisa dianggep, para pangembang uga bakal ngeling-eling bab iki kanthi gamblang yen Ordo ngawasi pambentukan jagad kasebut.

Nentokake wektu donya minangka daya panguwasa Ordo ditegesi, amarga asosiasi sing ora umum karo pesawat langit lan bagean minangka pencipta sajarah. Minangka siji moto Mont dadi, "kamenangan bakal teka ora kanggo sing padhet nanging uga kanggo individu sing ora bisa nyingkiri."

Fireballs

Salah siji saka kasus aneh sing ana gegayutan karo Ordo yaiku kapasitas kanggo nyegah geni ing mungsuh kanthi nggunakake tangan sing kapapar. Nalika iki wis cetha ora tau ditonton tanpa mangu-mangu, ana sawetara bantuan narasi. Tulisan-tulisan saka negara Monte Montéri, "pancen mokal nanging métode kanggo Mont, metode kanggo nyala, cara kanggo njamin" lan iki banjur diterusaké déning penggambaran apik babagan cara Ordo bisa lan bakal "sinar lampu ing saben bali dalan lan saben jurang ".

Watak Maling sing digambarake ing folklore tartamtu Order sing nyolong geni saka Swarga, padha karo Titan Prometheus Yunani, nggawe kontrol Order ing api sing katon daya sing diwenehake dening Thief. Ordo uga ngetokake analogi sing ngendhihake kontrole marang nyala, mratelakake kanggo ngirim keprihatinan marang donya "tanpa mangerteni kamungkinan yen donya kudu ngayunake nyala kanthi sentuhan pamrentahan kita".

Teleportation and Manipulation of Matter

Nggunakna alam semesta minangka "peddle" bisa kasebut Mont Order nduweni kendali babagan masalah, kanthi kapasitas kanggo mindhah separation apik banget kanthi cepet. Kapasitas Fortean iki bakal njlentrehake gagasan mbebayani apa wae usaha kanggo nduduhake kehadiran lan kekuwatan Order. Ing "bayangan saka omah ibadah" lan "sanctuaries" sing beda-beda, ana acara sosial sing mlebu ing Request, lan gambar kasebut tanpa pitunjuk nuduhaké susunan getir fisik saka Request. Nyatane yen iki bener, ngendi lagi saiki?
Read More